Неповторима комбинация от сладки, нежни вкусове - панакота безспорно е един

...
Неповторима комбинация от сладки, нежни вкусове - панакота безспорно е един
Коментари Харесай

Сладко изкушение: Биволска панакота с лимнчело и ягоди

Неповторима композиция от сладки, нежни усети - панакота  безспорно е един необикновен десерт, който би трябвало да опитате, в случай че към момента не сте.

Панакота е италиански десерт, най-популярен в Северна Италия. Предполага се, че произлиза от района на Пиемонт в страната. Името му в превод значи „ варена или сготвена сметана “. Млякото и сметаната, плюс захарта и ароматите, се варят дружно, само че без да завират, като по-късно се прибавят към сгъстител (най-често желатин). Десертът би трябвало да стегне и да се охлади добре.

Днес ви предлагаме да опитате идната рецепта за биволска панакота с лимнчело и ягоди:

Необходими артикули за 5 порции:
800 г течна сметана200 г прясно мляко800 г биволско кисело мляко1 шушулка ванилия120 г захар5 листа желатин50 г бисквити400 г ягоди1/3 ч.ч. лимончелоЗа декорация:100 г ягодилиста ментапудра захар
Начин на подготвяне:

1. Сипете сметаната в тенджера с двойно дъно и прибавете прясното мляко, 120 г захар, остърганите семенца ванилия, както и самите шушулки. Разбъркайте и оставете сместа да кипне.
2. Накиснете листата желатин в студена вода за 10 минути.
3. Щом сместа кипне, изтискайте набъбналите листа желатин и ги прехвърлете в тенджерата. Разбъркайте до момента в който се разтворят изцяло. Дръпнете от огъня и извадете шушулката ванилия. Добавете киселото мляко и разбъркайте пламенно. Пасриайте сместа, с цел да стане изцяло гладка.
4. Пресипете сместа за панакота в правоъгълна форма за кекс или в друга форма по ваше предпочитание. След като изстине, поставете поставете панакотата в ледник за 3-4 часа.
5. За ягодовия сос сложете почистените, измити и нарязани на едро ягоди в касеролка, 50 г захар и лимончелото. Разбъркайте и гответе 5 минути, до момента в който захарта се разтопи, а ягодите омекнат леко.
6. Обърнете формата с панакота в огромна паница. Поръсете с ягодов сос, натрошени бисквити, листа мента и цели ягоди. Поръсете тънко с пудра захар.

За още сходни предписания последвайте канала на  във .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР